Μικροαστικά

Posted: 28/10/2017 by vequinox in Literature

dimart

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1163
D
J της ημέρας, η Ουρανία Σόκαλη

Ο δίσκος «Μικροαστικά», στην ιστορική του έκδοση σε κόκκινο βινύλιο, κυκλοφόρησε πριν από 44 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1973. Η μουσική είναι του Λουκιανού Κηλαηδόνη και οι στίχοι του Γιάννη Νεγρεπόντη. Τραγουδούν, εκτός από τον συνθέτη, οι Μίμης Χρυσομάλλης, Νίκος Σκυλοδήμος, Λάκης Χαλκιάς, Νίκος Ρουσέας και Ιωάννα Κιουρκτσόγλου. Οι βασικοί μουσικοί: Γιάννης Κιουρκτσόγλου (κιθάρα & ενορχηστρώσεις), Βασίλης Ντάλλας (μπάσο), Νίκος Τσιλογιάννης (ντραμς). Συμμετέχουν επίσης πολλοί και σπουδαίοι μουσικοί: Γιάννης Θεοδωρίδης (τρομπέτα), Γιάννης «Μπαχ» Σπυρόπουλος (τούμπα), Σ. Τσόκαλης (χαβάγια), Βαγγέλης Μανιάτης (άρπα σαγονιών), Τάσος Διακογιώργης (μεταλλόφωνο), Κίμων Βασιλάς (αρμόνιο), Ανδρέας Ροδουσάκης (κοντραμπάσο), Τίτος Καλλίρης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Λαβράνος (ντραμς).

Ακολουθεί η ιστορία του δίσκου όπως την αφηγήθηκε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στην Ειδική Έκδοση της Καθημερινής «100 δίσκοι και η ιστορία τους» (29/6/2003):

Είναι αρχές του 1971 όταν γνωρίζω τον Γιάννη Νεγρεπόντη μέσω του Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Μάνου Λοΐζου. Ο Γιάννης μόλις έχει…

View original post 460 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s